Over ons

Search Our Site

Wie zijn wij:

De Crisiscentrale is in januari 2019 opgericht door Ina Strating en Mariska de Gooijer.

Mariska de Gooijer, MSc

Mariska (1985) is veiligheidskundige en crisisadviseur. Zij begon haar loopbaan in het veiligheidsvak met een studie Integrale Veiligheidskunde bij Hogeschool Utrecht. Daarna volgde zij een Master Bestuurskunde bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar studie deed Mariska werkervaring op bij de politie in Suriname, de vrijwillige brandweer Gooi en Vechtstreek en bij de Nationale Reserve (Defensie).

Na haar studie startte Mariska als zelfstandig ondernemer. Haar specialisme is de voorbereiding op en crisisondersteuning tijdens noodsituaties in de vliegtuig-, farmaceutische- en olie-industrie. Ook heeft zij crisismanagementtrainingen gegeven binnen zorginstellingen. Met de studie Middelbare Veiligheidskunde heeft zij zich in 2018 verder verdiept in arbeidsveiligheid.

In haar vrije tijd gaat Mariska graag naar lezingen over filosofie, naar concerten en festivals, en doet zij veel aan sport..

Mariska en Ina

Ina Strating

Ina (1967) is communicatieprofessional en crisismanager. Na haar loopbaan als directiesecretaresse in het internationale bedrijfsleven ontwikkelde zij zich door als allround communicatieadviseur. Bij de gemeente Assen kwam zij in 2004 in aanraking met de vakken risico- en crisiscommunicatie. Vanaf 2005 is Ina zelfstandig ondernemer en werkt van daaruit met passie mee aan de doorontwikkeling en innovatie van crisismanagement en crisiscommunicatie. Ina heeft veel ervaring met communicatie in crisis- en nafase. Zij heeft geholpen bij vele diverse kleine en grote incidenten in Nederland (oa zedenzaak Robert M. Amsterdam, schietdrama Ridderhof, Alphen aan den Rijn, monstertruckdrama Haaksbergen). Verder heeft zij de afgelopen 15 jaar veel trainingen en adviezen crisiscommunicatie gegeven binnen de overheid, zorg- en onderwijswereld en het bedrijfsleven. Ook treedt zij graag op als waarnemer bij grote crisisoefeningen en is zij examinator bij het IFV (BT/ROT-adviseur en omgevingsanalist). Ina haar hart ligt bij communicatie rond rouw en verlies, en alles wat te maken heeft met contact met getroffenen.

Ina woont in Drenthe en mag daar graag wandelen en samen met haar gezin genieten van rust en ruimte. Ook houdt zij van lezen, persoonlijke ontwikkeling en zingen in een gospelkoor.